BIROU DE MEDIATOR IASI

acasa | contact | blog


  MEDIEREA :: SOLUTII RECIPROC AVANTAJOASE :: MEDIEM DIVORTUL! NU JUDECAM! :: MEDIEREA IN DREPTUL PENAL  
Medierea in dreptul penal

Medierea intervine cu succes si pe taramul dreptului penal. Conform legii, sunt numeroase infractiuni care pot fi solutionate cu ajutorul medierii. Facem referire la acele infractiuni pentru care retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Printre acestea enumeram: lovirea sau alte violente, violarea de domiciliu, abuzul de incredere, distrugerea sau furtul pedepsit la plangere prealabila.

Medierea poate intervini atat inaintea inceperii urmaririi penale, cat si in cursul judecatii, manifestandu-si astfel unul dintre avantajele sale: in momentul in care se incepe procedura medierii se suspenda de drept orice termen.

Medierea, ca si proces, nu este atat de indelungata sau impunatoare ca instanta de judecata. Din contra este o modalitate discreta, confidentiala, generand costuri reduse. Si poate cel mai avantajos este ca evitati un proces verbal si totodata la finalul procedurii de mediere, dupa ce ajungeti la o solutie impreuna cu cealalta parte, fara a va fi impusa, in cazierul dumneavoastra nu se va mentiona despre fapta comisa.
© Dumitriu V. Elena-Roxana - Birou de mediator Iasi / designed and created by DoubleDesign.ro