BIROU DE MEDIATOR IASI

acasa | contact | blog


  MEDIEREA :: SOLUTII RECIPROC AVANTAJOASE :: MEDIEM DIVORTUL! NU JUDECAM! :: MEDIEREA IN DREPTUL PENAL  
Mediem divortul! Nu judecam! Medierea divortului!

In relatia dumneavoastra cu partenerul/partenera de viata ati ajuns la concluzia ca nu se mai poate remedia nimic si vreti sa divortati.

Indiferent de ceea ce primul instinct va determina sa actionati, pastrati-va calmul si haideti la o masa a concilierii si a medierii. Este important ca relatiile dintre dumneavoastra sa ramana la un nivel amiabil, fara ranchiuna si fara ura, cu atat mai mult daca aveti si copiii.

Sunt foarte multe cazuri in care fiecare dintre partener are dreptate, fiecare a muncit, fiecare s-a straduit, fiecare a contribuit cu acel ceva, poate in mai mica sau mare masura. Poate ati stat la unul dintre parinti, poate v-au ajutat, poate v-au sfatuit, poate ati stat in chirie, poate ati avut o casa a voastra sau poate pur si simplu nu ati reusit sa mai comunicati.

Oricare ar fi motivul pentru care doriti sa divortati, incercati sa va acordati o ultima sansa la o discutie libera, fara ingradiri de timp, intr-un moment pe care il considerati oportun si avand alaturi o persoana specializata care va v-a sfatui si va v-a ajuta sa gasiti cele mai bune solutii pentru dumneavoastra.

Medierea este confidentiala, este discreta, este voluntara si vine in sprijinul dumneavoastra pentru solutionarea conflictului. Daca aveti copii, este un motiv in plus sa apelati la mediere. Medierea, prin prisma principiilor care le respecta, nu aduce atingeri de niciun fel copilului dumneavoastra. La mediere momentul de criza, despartirea, se poate depasi fara ca cei mici sa resimta tristetea, durerea, sentimentul de pierdere sau dificultati de comunicare cu parintii sau cu cei din jur. In cadrul sedintelor de mediere, se realizeaza un plan parental minimal care va raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra.

In cadrul procedurii de mediere actionam doar cu respectarea principiilor de baza. Intr-un cabinet de mediere, nu veniti la o judecata, veniti la un dialog productiv si constructiv. Toata procedura se desfasoara cu usile inchise, evitand caraterul public din instantele de judecata, pastram confidentialitate cazului dumneavoastra.

Informati-va asupra procedurii de mediere! Informatia nu costa, doar va ajuta sa luati o hotarare mai buna.
© Dumitriu V. Elena-Roxana - Birou de mediator Iasi / designed and created by DoubleDesign.ro